Skip to main content
 • Tot stand gekomen met behulp vanMetropool Regio Eindhoven
 • Wat betekenen de icoontjes in het paspoort?

  Op het hoofdscherm van het paspoort in de app zijn drie kleine icoontjes te vinden. Het eerste icoontje is een verwijzing naar het certificatenbeheer. Hier staan alle geregistreerde geldige certificaten. Het tweede verwijst naar uw to-do lijst. Hierin staan alle certificaten/ certificeringseisen waar iets mee gedaan moet worden. Dit kan betekenen dat er een (nieuw) certificaat moet worden toegevoegd en/ of dat er een certificaat dreigt te verlopen.

  De derde verwijst naar uw profiel. Hier kunnen de persoonlijke gegevens worden ingezien en een aantal hiervan kunnen zelf worden gewijzigd door de persoon. Een aantal gegevens zijn beschermd en kunnen enkel door medewerkers van Certwell worden gewijzigd. Moeten er wijzigingen worden doorgevoerd? Neem dan contact op met Certwell, via [email protected].

  Hoe kan ik certificaten toevoegen aan mijn paspoort?

  Certificaten toevoegen kan op twee manieren. De eerste manier is via certificatenbeheer. Dit is het eerste icoontje. Eenmaal in certificatenbeheer, staat links bovenaan een knop ‘certificaat toevoegen’. Hier kan men de gegevens invullen en versturen. Op dit moment is het certificaat een lopende aanvraag. Certwell moet hem op dit moment nog goedkeuren.

  De tweede manier is via de werkrelatie. Er is een werkrelatie aangemaakt en de persoon gaat een of meerdere rollen vervullen. Als men deze rollen uitklapt, komen de eisen tevoorschijn. Bij de eis kan en certificaat kunnen worden geselecteerd. Het certificaat kan worden geselecteerd uit zijn of haar geldige certificaten of lopende aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om vanuit hier een nieuw certificaat te uploaden. Met ‘ulpoad nieuw certificaat’ wordt de pashouder direct doorverwezen naar het scherm waar het certificaat kan worden toegevoegd.

  Certificaten laten valideren, waarom en hoe werkt het?

  Certificaten worden door Certwell eerst gevalideerd voordat zij verschijnen bij de organisatie waar een werkrelatie mee wordt aangegaan. Dit om te voorkomen dat er foutieve certificaten bij deze organisatie terecht komen. Wanneer de certificaten door Certwell zijn goedgekeurd, worden zij doorgestuurd naar de organisatie, mits deze aan een eis zijn gekoppeld. Hierna kan de organisatie bepalen of het certificaat werkelijk aan de eis voldoet.

  Hoe koppel ik een certificaat aan een eis?

  Certificaten koppelen aan een eis gebeurt via de eis. Klap de werkrelatie helemaal open tot aan de eis waar een certificaat bij geselecteerd kan worden. Het certificaat kan worden geselecteerd uit zijn of haar geldige certificaten of lopende aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om vanuit hier een nieuw certificaat te uploaden. Nu staat het certificaat bij de eis. Wanneer alle eisen bij een rol voorzien zijn van een certificaat, kunnen de certificaten worden verstuurd. Deze button verschijnt automatisch in het balkje van de rol. De certificaten worden doorgestuurd naar de organisatie wanneer ook alle bijbehorende certificaten zijn goedgekeurd door Certwell.